HEDEF KUR’AN HİZMETİ

Temiz saf bir Anadolu insanı. Kendi halinde çevresinde sevilen sayılan bir esnaf.Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun Mahmud Ağabeyi
Yıllarca bir yandan mesleği terzilik gereği elbise diken, ve gelene gidene de Kur’an tefsiri Risale-i Nur’ları tanıtan bir insan. Valisine,kaymakamına,emniyet müdürüne velhasıl her tabakadan insana hem elbise diken,hemde nurları okuyan,okutan dinleten bir Ağabey, Mahmud Allahverdi Ağabey, 1922 yılında Adıyaman’da doğmuş.
1952 yılında Risale-i Nur’ları tanımış işte o günden sonra ta vefatına kadar, en büyük ideali ve gayesi Kur’an ve iman hizmeti olmuş. Öyle ki, evladı bile bu hizmette geri planda kalmış. İşte Mahmud Allahverdi Ağabey’in gelecek kuşaklara devredilecek bir hayat hikayesi.

Bir bayram günü ziyaretine gidenler anlatıyor. Yanında da hane halkı var.Hacı Mahmud Ağabey’in oğlu,Feyzi Allahverdi.
”Baba dedi, ben sana hakkımı helal etmiyorum.”
Mahmud Ağabey:
” Aman oğlum hayır mıdır?” deyince.
Oğlu:
”Baba sen bana hiç babalığını yaşatmadın. Dedi,ben gözümü açtım ki,sen yoksun. Ana babam nereye gitti. Oğlum baban hizmete gitti. Babam eve gece yarısı gelir, sabah erkenden gider. Hiç seni görmedim.
Bir parka,bahçeye gitsem,çocuğunun elini tutmuş bir baba görsem. Keşke benim babam da böyle olsaydı diye imrenirdim. Benim ayakkabım yırtılır,benim ayakkabımı yamatır,bana giydirirsin, ama dershane de kalan talebelere yeni ayakkabılar alırsın.
Bayram gelir önce babam gider,medresedeki talebelerle bayramlaşır,sonra bize gelir. Kış gelir, önce medresenin odunu,kömürü alınır, en son odun,kömür alma sırası bize gelir. Benim babam terzidir,benim pantolunumu yamalar bana giydirir. Ama medresedeki kardeşlere yeni pantolon alınır.
Baba dedi Feyzi,sen bana hiç yaşatmadın çocukluğumu. Bundan dolayı hakkımı helal etmiyorum.”dedi.

Hacı Mahmud Ağabey,yanındakilere döndü:

”Halit kardeşim şahit ol. Herkeste şahit olsun. Eğer Huzur-u İlahi’de Cenab-ı Hakk bana sorarsa ”Kulum Hacı Mahmud sen dini mübin için,Kur’an için, ne kadar hizmet ettin” derse. Yarabbi! evladımı kendime isyan ettirecek kadar diyeceğim” dedi.”

Bu Kahraman Ağabey,Adıyaman’a manevi bir ruh getirip,Kur’an iman hizmetini geliştirdi,O bütün imkanı hizmete sarf edenlerdendi.
1991 yılında kan kanserinden vefat eden Hacı Mahmud Allahverdi Ağabey’e Nurkoy olarak Allah’tan rahmet diler. Cenab-ı Hakk’tan bizlere de böyle hizmet şuuru nasip etmesini niyaz ederiz.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir